marți, 6 martie 2012

Vine primavara odata cu instalatorul

Daca pana acum cele solicitate erau centralele termice, acum vine randul aparatelor de aer conditionat

Odata cu venirea primaverii instalatiile noastre vor respira usurate. Cel putin o parte, pentru ca o alta se pregateste sa intre in functiune.  Centrala termica a fost supra-solicitata in aceasta iarna. Temperaturile extrem de scazute au dat batai de cap multor consumatori casnici si se pare ca aceasta incalzire globala coincide cu o inasprire uneori extrema a iernilor noastre. Poate spre fericirea instalatorilor care au cu siguranta mai mult de lucru acum, cel putin a instalatorului de gaze si a celor specializati pe centrale termice. Acum vine randul instalatorului pentru apa sau obiecte sanitare si a celui pentru aer conditionat. Cel putin cei din Bucuresti vor fi mai prevazatori...

 

Pericolele aerului conditionat

Pentru ca inainte de a venirea caldurii trebuie sa ne asiguram ca instalatia de aer conditionat este pregatita. Un sistem de aer conditionat neintretinut poate deveni o sursa de alergii sau chiar infectii. Filtrele sale imbacsite pot sa promoveze inmultirea si raspandirea de micro organisme , cum ar fi Legionella Pneumophila. Doar un sistem a carui revizie este asigurata cel putin de cateva ori pe an – aici incluzand si sistemul de filtrare, umidificare, de racire, dezinfectie etc – poate fi utilizat pentru a furniza o admosfera curata, in conditii de igiena si siguranta.

 

Salvatorul instalator

Din punct de vedere al igienei, aerul influenteaza sanatatea atat prin compozitia sa chimica, cat si prin proprietatile sale fizice (temperatura, umiditate, curenti de aer, presiune). In ceea ce priveste compozitia chimica, distingem influenta exercitata asupra sanatatii de variatii in concentratia componentilor normali, cat si actiunea pe care o exercita prezenta in aer a unor compusi straini. Daca simtiti miros de mucegai in timpul functionarii trebuie chemat un instalator profesionist care va executa o curatare a turbinei interioare a unitatii centrale si o igienizare pentru ca aparatul sa nu mai imprastie spori de mucegai in aerul din spatiul racit. Pentru a preveni aparitia bacteriilor din sistemele de aer conditionat specialistii recomanda curatarea periodica a filtrelor aparatelor (lunar in locuinte si la 2 saptamani in spatiile publice), dar si curatarea radiatorului aparatului de aer conditionat.

 

Spray-ul salvator

Si totusi, inainte de a va chema instalatorul va recomandam sa achizitionati un spray special, a carui utilizare frecventa va va scuti de depanari mai complicate si igienizari realizate de personal de specialitate.

Spray-ul pentru intretinerea si igienizarea aparatelor de aer conditionat este un produs special creat pentru a elimina mirosurile urate care apar dupa o anumita perioada de utiliyare a instalatiei. Orice instalator de aparate de aer conditionat va va recomanda un astfel de spray ca solutie principala de intretinere a sistemului. Acesta va asigura o igiena perfecta tuturor tevilor si conductelor. Datorita sondei flexibile speciale, se poate adapta chiar si pentru sistemul de aer conditionat din masina. Are rezultate rapide si sigure. Modul de utilizare este extrem de simplu: se aplica solutia din spray pe filtrul instalatiei sau in tubulatura cu ajutorul furtunului flexibil. Are un miros usor mentolat care nu persista mai mult de 10 – 15 minute dupa aplicare. Nu mascheaza mirosul ci pur si simplu il elimina si in acelasi timp igienizeaza locul unde este aplicat.

 

Avantajele curatarii sistemului de aer conditionat

In primul rand, persoanele cu un sistem respirator mai sensibil sau cele predispuse la alergii vor putea sa se bucure de acest confort fara a-si mai face griji. Riscurile aparitiei bolilor cauzate de ciupercile si bacteriile formate in interiorul unor astfel de instalatii sunt eliminate prin operatii de igienizare periodice. Se va obtine un aer rece si curat, iar disconfortul produs de mirosul neplacut va disparea. In plus, se vor realiza economii pentru ca un aparat murdar are o eficienta cu cel putin 20% mai mica dar consuma mai mult.

 

 

 

 


instalator sanitare, instalator aer conditionat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu