duminică, 18 martie 2012

Calculatoarele second hand, o afacere atat pentru magazine cat si pentru cumparatori

Tot mai des vedem pe Internet oferte pentru calculatoare second hand, care de care mai ieftine si mai bine echipate. Ofertele nu numai ca sunt foarte multe, dar sunt si variate si adaptate fiecarei nevoi si fiecarui buzunar. La fel ca si la un calculator nou, si un calculator second hand a ajuns sa fie cumparat in functie de nevoi si de pret. Tocmai de aceea, nu de putine ori am stat si am cugetat la modul cel mai serios: ce e mai bine sa cumperi, un calculator de brand gen HP, Apple, Acer cu licente Refurbisher gen Windows XP/7/Vista sau un calculator nou nout dar chinezarie ca si nume de firma? Calculatoarele second hand au niste avantaje de care trebuie sa tinem seama atunci cand facem pasul decisiv, adica acela de a ne cumpara calculatorul mult visat si dorit.

Un calculator second hand de firma nu are cum sa nu ruleze mai bine decat un calculator nou dar no name, din cauza testelor riguroase la care este supus. Vorba romanului ramane sfanta, trebuie sa stii pe ce dai banii. Sigur, vechimea si gradul de uzura au si ele contrabalanta lor, dar aceasta poate fi redusa la valori minime in urma acelor teste de care vorbim. Alt avantaj important este reprezentat de faptul ca pe situl producatorului vei gasi suport tehnic detaliat si chiar softuri ajutatoare care iti pot transforma munca de reinstalare a sistemului de operare intr-o simpla operatie de rutina. In ceea ce priveste componentele, puteti fi siguri ca acestea sunt fiabile. Lasand la o parte gradul de uzura in timp, ele au fost gandite si proiectate pentru o viata cat mai lunga si cat mai buna, si puteti fi linistiti ca nu va vor lasa cu ochii in soare atunci cand va este lumea mai draga. Ce este foarte important si e necesar de luat in seama de toti viitorii proprietari de calculatoare second hand, aceste calculatoare beneficiaza cu toate de garantie, chiar daca pe o perioada mai mica decat produsele noi. Bineanteles, acest fapt este valabil doar daca achizitionati calculatorul second hand dintr-un magazin autorizat de specialitate sau unul similar online. Daca faceti greseala de a cumpara de la o persoana fizica atunci vorbim de riscul dvs. si de increderea calculata pe care ar trebui sa o aveti totusi in acea persoana. La fel de importanta este si licenta Windows Refurbisher, care este mai ieftina decat una noua. Asta inseamna ca imediat ce va conectati la Internet va veti putea face face online actualizarile de sistem necesare. Asta inseamna ca sistemul dvs. de operare va avea securizate toate gaurile de securitate si ca veti putea descarca gratuit Windows Security Essentials, adica veti avea antivirus si antispyware gratuit de la Microsoft, alaturi de firewallul deja existent in sistem. In caz de nevoie servicii post garantie, vanzatorul va va oferi o solutie rapida si cat mai ieftina.

Dupa cum vedeti, randul de avantaje e unul destul de consistent. Cam care ar putea fi dezavantajele cumpararii unui calculator second hand atunci? Eu personal nu vad nici unul, insa mai exista persoane deranjate efectiv de ideea de a cumpara produse second hand. Pe acestea nici nu ma mai chinui sa incerc sa le conving, pentru ca toate argumentele mele de bun simt nu vor avea ecou. Dar in definitiv este alegerea fiecaruia pe ce da banii (sau pe ce arunca banii). Altii sunt deranjati de perioada mai mica (de la 6 luni la un an) de garantie a calculatoarelor second hand, insa trebuie sa fiti constienti ca nu va doriti ca intr-o perioada mai lunga de garantie sa fiti permanent clientul service-ului magazinelor de calculatoare noi no name. Dvs. decideti in final ce anume cumparati, insa eu unul sunt sigur ca aceste calculatoare second hand reprezinta o alternativa eficienta la cele vechi. Pentru persoanele care au venituri si posibilitati mai reduse si nu numai…


calculatoare sh, calculatoare second hand

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu