sâmbătă, 17 martie 2012

Aplicatiile si intrebuintarile hidroforului

Un hidrofor sau o pompa, la ce sa apelez? Ce este mai fiabil? Suni intrebari care apar tot mai adesea, lumea insa ignora faptul ca acestea doua sunt  asemanatoare dar si  putin diferite in acelasi timp. Pompa are o sfera mai larga de utilizare.  Un hidrofor sau centrala cu apa cum mai este supranumit are ca destinatie speciala alimentarea cu apa a unei locuinte; aprovizionarea cu apa se face pe baza apei pluviale, a celei acumulate in rezervoare sau cea  din panza freatica. Acesta este un sistem economic; in numeroase locuinte se apeleaza la alimentarea cu apa in sistem hidrofor  in locul apei potabile de la robinet, care de cele mai multe ori nu este nici bine filtrata, contine foarte mult clor si o multime de impuritati. Se recomanda in cazul caselor care deja au alimentare cu apa potabila din retea, sa desfasoare mai multe activitati casnice folosind apa de la hidrofor pentru ca vor fi mai multumiti din punct de vedere financiar, se vor reduce cheltuielile legate de gospodarie. Centrala cu apa are si o functie ecologica pe langa cea economica. Aceasta economie se face in dublu sens – pentru consumator, in primul rand vor scadea cheltuielile si pentru mediu, pretuind resursele naturale - apa, implicandu-ne in protectia mediului inconjurator,  demonstram ca ne pasa unde traim.

La capitolul irigatii, aceste centrale iar isi dovedesc  caracterul eficient prin consumarea apei cu moderatie. Fiecare picatura de apa conteaza si trebuie valorificata, trebuie sa avem grija sa ajunga acolo unde trebuie si sa obtinem rezultatele dorite. Acest model pentru irigare automata are in componenta un rezervor de presiune. In momentul in care centrala nu mai consuma apa, racordurile prin care loc intregul proces se largesc, ca urmare presiunea se reduce. Rezervorul echilibreaza presiunea si nu mai permite pompei sa repornesca.

Exista cladiri inalte si se intampla ca la etajele superioare apa sa nu mai ajunga la presiunea dorita, motiv pentru care se apeleaza la sistemul tip hidrofor.  Se intampla ca instalatia locala sa nu mai faca fata consumului de apa, cladirile au multe etaje, iar solutia pentru sporirea presiunii apei este o astfel de centrala  cu apa. Aceasta are un sistem reglativ al presiunii apei, in functie de nevoi. Exista si un model de hidrofoare care sunt preavazute cu un sistem de protectie in conditiile in care se opreste apa, pompa sa inceteze sa mai functioneze la timp. Mai bine aplicam principiul mai usor sa previi decat sa tratezi. Se poate intampla ca apa trasa si pompata de hidrofor sa prezinte impuritati desi el nu este prevazut pentru asa ceva. Este bine ca sa fie dotat cu un prefiltru care are tocmai aceasta functie - de a prelungi durata de viata a dispozitivului, filtrand practic corect apa cu particule si impuritati  care apoi urmeaza sa fie pompata spre consum. Acest prefiltru este confectionat din plastic, este rezistent, se poate curata usor. Este o piesa extrem de practica si eficienta. Aparatura de alimentare cu apa este diversa, depinde de noi pentru ce vom opta.


pompa submersibila, hidrofor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu