duminică, 25 martie 2012

10 lucruri pe care trebuie sa le stii daca-ti cumperi o masina noua

Cumpararea unei masini nu necesita doar o investitie financiara, ci si multa judecata si ratiune. In timp ce piata e plina de oferte si tentatii, cumparatorii trebuie sa fie foarte chibzuiti inainte de a decide ca vor sa cumpere o masina. La urma urmei, poti cumpara doar o masina, iar daca te vei repezi si vei cumpara prima masina atragatoare, exista sanse mari sa ratezi celelalte oferte foarte bune, una dintre ele putand sa fie cea potrivita pentru tine. De aceea, din momentul in care ai decis ca vrei sa cumperi o masina noua, e bine sa ai la indemana, chiar tiparit daca e posibil, un indreptar, un mic ghid pentru alegerea masinii potrivite. Trebuie sa te gandesti- ce voi face cu aceasta masina noua? Are un rol practic in viata ta sau e doar un simbol al statului tau? Rolul pe care aceasta masina il are in viata ta acum va fi identic cu cel de peste doi sau trei ani? Vrei o masina mare pentru familie sau mai degraba pentru a transporta marfa? Vei avea nevoie de masina in fiecare zi sau te-ai putea multumi sa cauti oferte pentru inchiriere masini in Bucuresti sau in oricare alt oras? In continuare, sa luam in considerare 10 aspecte esentiale pentru cumpararea unei masini.

  • Calculeaza-ti bugetul si vezi cat cheltui pe luna pe transport. Daca masina te va costa peste 10% din venitul lunar, e mai bine sa folosesti transportul in comun sau sa cauti centre de inchiriere masini in Otopeni sau in oricare alt oras, pentru ca va fi mai ieftin sa inchiriezi o masina din cand in cand, cand e foarte necesara, decat s-o cumperi cu totul.
  • Nu pleca din reprezentanta fara promisiunea unei reduceri din partea dealerului. Discounturile sunt mereu disponibile, dar agentii nu sunt mereu dispusi sa le ofere- lupta-te pentru ele!
  • Nu semna documente de finantare direct cu dealerul decat daca trebuie. Incearca sa obtii o finantare mai buna de la o banca sau institutie financiara independenta- dealerul va incerca o finantare in regim propriu pentru a incasa si un commision.
  • Cauta oferte pe toate tipurile de platforme de informare- dealeri, forumuri de internet, ziare, reprezentante.
  • Incearca sa aduni destui bani pentru un avans cat mai mare, astfel incat ratele lunare sa fie cat mai mici. Daca poti cumpara o masina mai ieftina, nu sta pe ganduri- iti vei multumi cateva luni mai tarziu, cand vei avea mai multi bani de cheltuiala.
  • Informeaza-te in legatura cu bonusurile pe care le ai la semnare. Uneori primesti un sistem audio inclus in pret, garantie extinsa sau commision mai mic la finantare. Nu te lasa atras doar de pretul de catalog- ofertele bune se gasesc consultand detaliile.
  • Obtine o evaluare foarte corecta, de la un evaluator independent, pentru masina ta actuala, daca doresti sa dai masina mai veche la schimb plus o anumita diferenta de bani. Dealerul va incerca sa o scoata cat mai ieftin, deci fi pregatit pentru o negociere dura.
  • Afla exact sumele pe care le vei plati pentru asigurari, taxe diverse si garantii- s-ar putea sa te trezesti cu o nota de plata foarte mare la final.
  • Inainte de a semna contractul, citeste-l cu mare, mare atentie. Citeste toate clauzele si intreaba orice daca ti se pare neclar.
  • Din nou, cauta oferta cea mai buna, nu te limita la doar 2-3 oferte. Aloca-ti cateva luni pentru a gasi masina potrivita pentru tine.  

  • masini de inchiriat otopeni, masini de inchiriat

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu