vineri, 23 martie 2012

Povestea celui mai NOROCOS om din istorie. A scapat cu viata din 7 tragedii, apoi a castigat la loto

stirileprotv.ro Profesorul de muzica Frano Selak si-a castigat notorietatea dupa ce a pacalit moartea de sapte ori si apoi a castigat marele premiu al Loteriei din Croatia, in 2005. Citeste povestea incredibila a barbatului care il concureaza pe Duncan Macleod.

In varsta de 83 de ani, acesta a castigat acum sapte ani 600.000 de lire sterline la loteria din Croatia. Asta dupa ce a supravietuit mai multor accidente tragice.

Si daca nu era de ajuns sa va convingeti ca este fara doar si poate cel mai norocos om din lume, aflati atunci ca barbatul a picat o data din avion dupa ce usa acestuia s-a deschis in mod accidental. In mod miraculous, profesorul de muzica a supravietuit. Acesta a avut norocul orb sa aterizeze pe o capita de fan.

Dupa cinci ani de la castigarea marelui premiu al Loteriei din Croatia, in 2010, Franco Selak a decis sa renunte la averea usor obtinuta, dupa ce s-a gandit mai bine si a ajuns la concluzia ca "banii nu cumpara fericirea". Acesta a declarat ca vrea sa traiasca o viata modesta.

Si-a vandut locuinta de lux de pe o insula privata, si-a impartit averea familiei si prietenilor si s-a mutat inapoi in casa modesta din Petrinja, la sud de Zagreb.

A pastrat suficienti bani cat sa-i ajunga pentru o operatie de inlocuire a soldului, ca sa se bucure de viata alaturi de cea de-a cincea nevasta, si pentru a construi un altar in onoarea Fecioarei Maria, drept multumire pentru ca i-a aparat viata in atat de multe tragedii. Selak a declarat ca niciodata nu a fost mai fericit decat atunci cand a renuntat la fabuloasa suma de bani.

"Tot ce am nevoie la varsta mea este Katrina a mea (n.r. cea de-a cincea nevasta). Banii nu fac diferenta. Cand a aparut in viata mea, am stiut ca am o existenta binecuvantata si norocoasa", a spus acesta pentru The Telegraph.

A privit moartea in ochi pentru prima data in 1962, cand trenul in care calatorea de la Sarajevo spre Dubrovnik a deraiat si a plonjat intr-un rau inghetat. 17 oameni au murit. Selek a reusit insa sa ajunga la mal si a supravietuit dupa ce a suferit hipotermie, un soc puternic si si-a rupt un brat.

Un an mai tarziu, a cazut din avion dupa ce usa s-a deschis accidental. 19 oameni au murit, insa el a aterizat pe o capita de fan.

In 1966, autobuzul in care se aflat a plonjat intr-un rau. Patru oameni si-au pierdut viata, insa el s-a ales numai cu cateva vanatai si taieturi.

Accidentul cu numarul patru s-a intamplat in 1970, cand masina in care se afla a luat foc in mers. A parasit-o chiar inainte ca revervorul de benzina sa explodeze.

Trei ani mai tarziu, si-a pierdut aproape tot parul de pe cap dupa ce pompa de benzina a masinii s-a defectat, combustibilul a curs pe motorul fierbinte, iar prin ventilatorul masinii au inceput sa iasa flacari.

In 1995 a fost lovit de un autobuz in Zagreb, insa a plecat pe picioarele lui de la locul accidentului, suferind numai rani minore.

Ultima intalnire cu moartea a avut-o un an mai tarziu, in 1996, la varsta de 67 de ani. Conducea pe o sosea de munte, cand, la luarea unei curbe, s-a trezit cu un camion al ONU in fata. Skoda in care se afla a trecut prin parapetii de protective si a cazut intr-o prapastie de peste 90 de metri. Ca intr-o cascadorie pentru un film de actiune, profesorul de muzica a sarit din masina in cadere intr-un copac. De acolo a vazut cum autovehiculul cazut pe fundul prapastiei si a explodat.

Apoi a castigat 600.000 de lire sterline la loterie, dupa ce a jucat pentru prima data.

Cu toate acestea nu se considera norocos. Spune ca se simte ghinionist pentru ca a fost in atat de multe accidente. La asta barbatul mai adauga si ghinionul unui sir de patru casnicii dezastruoase inainte de a-si cunoaste a cincea sotie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu