marți, 20 martie 2012

Alege un instalator profesionist

Cu fiecare an care trece producatorii de echipamente si accesorii pentru amenajari interioare se intrec in a oferi clientilor cele mai importante realizari ingineresti, care isi vor aduce contributia pentru obtinerea dezideratului fiecaruia dintre noi, acela de a moderniza si utila intr-o maniera cat mai actuala locuinta pe care o detinem.

In mod obisnuit nu ar trebui sa existe vreo locuinta fara dotarile minim necesare pentru folosirea apei, electricitatii, gazului si a sistemelor de incalzire si climatizare. Pentru toate acestea, indiferent de marimea, complexitatea sau destinatia lor casnica ori comerciala, va trebui sa ne asiguram ca montajul va fi facut de catre un instalator profesionist, in conditii tehnice conforme cu specificatiile producatorului.

Fiecare dintre aceste instalatii au particularitati tehnice de instalare, fiind necesara utilizarea unor echipamente si scule potrivite care vor fi manuite doar de un instalator bucuresti care are a obtinut calificarea si autorizarea legala pentru montajul acelui tip de echipament. Orice derogare de la aceasta regula, prin incercarea de a elimina prezenta unui profesionist nu poate conduce decat la realizarea unui montaj de slaba calitate, care nu va beneficia de verificari si testari inaintea punerii in functiune si cel mai important aspect este ca veti folosi o instalatie care va putea in orice clipa sa genereze accidente cu urmari neplacute, poate chiar periculoase.

Dintre instalatiile cu necesitati deosebite in ceea ce priveste instalarea, cele mai importante sunt acelea care folosesc drept combustibil gazul metan. Orice persoana responsabila are in vedere ca instalatia sa pentru folosirea gazelor trebuie sa fie in perfecta stare de functionare, solicitand unui instalator gaze acredidat de autoritatea in domeniu pentru verificari periodice si atunci cand este necesar contactarea pentru realizarea, verificarea si punerea in functiune a unei noi instalatii sau echipament care foloseste gazul.

Pentru aceste consideratii, daca va aflati in situatia in care doriti modificari ale instalatiei de gaze, sau aceste modificari sunt impuse de folosirea unei centrale termice individuale pe gaz, contactarea unei firme specializate si agreate legal in acest domeniu este fara indoiala cea mai potrivita si sigura varianta. Veri primi sprijin si o executie profesionista pentru lucrarile necesare din partea unui instalator centrale termice, ce va asigura in urma proiectului aprobat de catre inginerii specialisti un montaj sigur, beneficind ulterior de garantie si service in perioada de utilizare a instalatiei.

Un alt gen de instalatii care reprezinta in sine confortul unui locuinte sunt cele legate de folosirea in siguranta a apei si dispozitivelor cu care este deservita acest gen de instalatie. Folosirea apei este vitala intr-o locuinta, drept urmare orice avarie sau proiectare subdimensionata a capacitatii instalatiei de apa de a deservi cererea intr-un anumit moment nu poate duce decat la incapacitate in utilizare. In aceiasi masura toate echipamentele care sunt folosite pentru utilizarea apei trebuie sa fie functionale si de buna calitate. Pompele de apa, bateriile amestecatoare, lavoarele, bazinele pentru wc, scurgerile, sunt tot atatea dotari carora le veti asigura montajul prin solicitarea catre un instalator sanitare specializat in acest domeniu.

Pentru situatiile in care sunt necesare extinderi ale instalatiei de furnizare a apei, sau pentru orice alte avarii in reteaua de alimentare sau canalizare, niciodata nu veti incerca sa interveniti asupra acesteia. Chiar daca operatiunile care ar trebui facute par usor de realizat, experienta unui instalator apa va scuteste de imprevizibilul acestei munci si va asigura realizarea unei interventii rapide si economice.

In cazul in care locuinta pe care o detineti se afla intr-o zona geografica care poate fi sezonier afectata de cresteri excesive ale temperaturii aerului, folosirea unui echipament de climatizare este mai mult decat necesara pentru aducerea la un grad optim de suportabilitate a temperaturii ambientale.

Si aceste echipamente isi revendica particularitatile tehnice specifice pentru instalare, greselile fiind pe loc evidentiate in randamentul lor. Nu veti incerca niciodata, sau o veti face pe raspunderea dumneavoastra, montarea unui sistem de acest fel, fara ajutoul unui instalator aer conditionat profesionist, care are calificarea necesara si echipamentele potrivite pentru punerea in functiune a instalatiilor de tip frigorific.


instalator apa, instalator sanitare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu