sâmbătă, 9 iunie 2012

Ecologie in mintea omului de rand.

     In momentul de fata exista extrem de multa ehnica la ora actuala care functioneaza pe destul de multa energie electrica, avem telefoane mobile care se incarca seara, aveam PC-uri pe care le lasam deschise destul de mult, avem masni de spalat, frigidere, aparate de aer conditionat, masini de spalat vase etc. Necesarul de curent electric al locuintelor noastre este astazi din ce in ce mai mare, si noi uitam ca aceasta energie electrica provine si din ardere de combusitibili fosili sau este energie nucleara care este si ea extrem de poluanta.

     Exista insa destul de multe solutii care vin in intampinarea acestor probleme inca din anii 50, pentru ca se prefigura o criza energetica a lumii de foarte mult timp si se pare ca in aceasta perioada ne apropiem cu pasi repezi de ea. Una din solutii ar fi energia solara.Ati vazut , probabil, calculatoare cu celule solare, acestea sunt dispozitive care nu au nevoie de baterii, si in unele cauze nu au nici buton de pornit / oprit. Atata timp cat este suficienta lumina ele par sa lucreze pentru totdeauna. Este posibil sa fi vazut desemenea panouri solare mai mari, sau panouri solare la semafoare, sau indicatoare rutiere, sau locuri de parcare care folosesc pe timp de noapte lumina provenita din energie stransa pe timpul zilei din acumlatoare solare. Desi aceste panouri sunt mai mari nu sunt la fel de comune ca cele solare pe care le au de exemplu calculatoarele, dar sunt mai greu de recunoscut pentru ca se afla intr-o forma in care nu te astepti sa le vezi. De fapt, celulele fotovoltaice - care au fost utilizate prima data aproape exclusiv in spatiu la alimentarea sistemelor de sateliti electrici din 1958  de atunci aceasta tehnologie este utilizata in moduri mai mult sau mai putin exotice.

Tehnologia continua sa propuna dispozitive noi tot timpul, de la ochelari de soare la vehicule electrice sau statii de incarcare.Speranta pentru o "revolutie solara" a existat de-a lungul timpului de zeci de ani - ideea ca intr-o zi vom utiliza toate energia electrica gratuit de la soare. Aceasta este o promisiune seducatoare, deoarece intr-o zi luminoasa, soare, razele soarelui de afara aproximativ 1.000 de wati de energie pe metru patrat de suprafata al planetei. Daca am putea colecta toate aceasta energie, am putea-o utiliza cu usurinta pentru a ne alimenta casele si birourile gratuit.In acest articol, vom examina celule solare pentru a afla modul in care are loc conversia energiei solare direct in energie electrica. In acest proces, vei afla de ce ne apropiem de nivelul in care vom folosi energia soarelui in fiecare zi, si de ce avem inca multe cercetari de facut pana cand acest proces va deveni rentabil. Totusi nu putem sa zambim cand vedem ca au aparut masini care functioneaza pe curent electric si ca in cativa ani poate vom inlocui definitiv petrolul  si vom putea astfel sa conservam aceste resurse. Pana la urma cu asta se ocupa programul centrale cu peleti cu procedura de implementare a acesto produse cum ar fi: panouri solare, centrala lemne, pompa de caldura pe piata romaneasca de consum. Pentru ca cei cat de cat interesati de aceste lucruri cum ar fi conservarea mediului in care traim sa si le poata procura fara a mai spune in gand ca grija conservarii mediului si-o permit numai cei cu foarte multi bani.


Tags: centrale cu peleti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu