Cuvantul “tatuaj” pare sa fie urmasul cuvantului tahitian “tatu”, care inseamna “a marca ceva”. Cercetatorii considera ca primul tatuaj a fost facut intamplator, cum de altfel multe dintre inventiile si descoperirile pe care le cunoastem s-au produs. Povestea imaginata de acestia implica o persoana care atinge, evident din greseala, cu mana murdara de funingine, o rana mica deschisa. In acest fel, dupa vindecarea ranii, cenusa a ramas impregnata in piele, marcand practic locul. Si asa a inceput totul, cand oamenii plini de imaginatie, au dezvoltat aceasta colorare sau impregnare a pielii cu diverse desene totul ajungand pana in zilele noastre.
Se pare ca egiptenii sunt cei care au raspandit arta tatuajelor in lume, doar ca in urma cu mii de ani, in general, sclavii, soldatii si criminalii erau tatuati, pentru diferite motive ale acelor vremuri. Urmatorul pas in evolutia tatuajelor a fost facut dupa calatoria in Polinezia a capitanul Cook care a schimbat mentalitatea despre tatuaje si a dezvoltat din acesta metoda de impregnare a pielii o moda printre marinarii englezi. La fel s-a intamplat si in Franta, undeva in secolul al XVIII-lea, cand multi navigatori care se intorceau din larg cu diferite desene tatuate pe piele: sirene, vapoare, serpi, inimi, flori sau diverse nume desenate la vedere pe corp. Prin anul 1861, medicul Maurice Berchon a publicat un studiu care incerca sa demonstreze ca desenul pe piele este considerat periculos si pentru o perioada de timp tatuajele au fost considerate si declarate ilegale. Acest lucru nu a durat prea mult, pentru ca prin anul 1862, insasi Printul de Wales, viitorul rege Eduard al VII-lea, si-a facut primul tatuaj, simbolizand crucea Ierusalimului, direct pe brat. Acest eveniment nu numai ca a inceput sa schimbe in bine parerile crestinilor despre desenele pe corp, dar a oferit si deschiderea unui obicei printre aristocratii acelor vremuri, si anume acela de a-si face un tatuaj inainte de a se urca pe tron.
Inventata de Samuel O’Reilly in 1891, prima masina electrica de tatuat a fost si este de atunci sprijinul aceastei arte care a evoluat continuu pana in secolul 21, cand a devenit o tendinta a in lumea modei. In zilele noastre, atat vedetele rock, sportivii de performanta, starurile de cinema, manechinele, cat si oamenii obisnuiti au tatuaje care exprima personalitatea acestora, elogierea anumitor credinte, culturi sau pur si simplu un simbol al rebelitatii cu care sunt mereu marcati anii tineretii.
Saloane tatuaje sunt locurile unde, in vremurile noastre, ne putem marca trupul cu mandrie, fara sa ne mai judece cineva ulterior, ci din contra. Sunt priviti cu admiratie oamenii cu tatuaje, daca acestea sunt facute la saloane tatuaje bucuresti profesioniste, nu in casa vecinului de vis-a-vis. Riscurile infectiei se pot alunga doar in locuri dotate cu aparatura speciala, intr-un mediu de lucru sterilizat, pe care numai un salon tattoo bucuresti il poate oferi, unde specialistii tatuatori sunt calificati, talentanti la desen si priceputi sa va ajute sa luati alegeti tatuajul potrivit pentru dumneavoastra.
Daca intr-un salon tatuaje bucuresti va marcati corpul permanent cu un simbol, un desen sau orice pictura doriti, indrazniti sa intrati si intr-unul dintre cele cateva saloane piercing bucuresti si optati pentru un cercel, un piercing in zone mai putin obisnuite, in buric, in nas, in sprancene sau chiar in limba sau in zonele intime. Ganditi-va doar la efectele grozave ulterioare piercingului, nu la durere, pentru ca aceasta se diminueaza prin folosirea diverselor solutii, medicamente, sau anestezice locale in timpul operatiunii.
Luati-va inima in dinti si dati frau liber atat imaginatiei, cat si spiritului. Alegeti sa fiti unicat prin curajul de a patrunde in lumea colorata dintr-un salon tatuaje bucuresti. Intr-un salon tatuaje, veti dovedi ca nimeni si nimic nu va poate opri sa nu credeti in fanteziile oferite de doua procedee pe cat de simple, pa atat de complexe: piercinguri si tatuaje bucuresti.
Optati pentru tatuaje cu scris chirilic, in sanscrita, chineza, japoneza, araba, pentru simboluri tribale, religioase, latine, indiene sau pur si simplu pentru reflectiile pasiunilor dumneavoastra - nimeni si nimic nu va poate limita optiunile cand vine vorba despre acest body-art, arta tatuajelor realizate profesionit si in deplina siguranta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu