sâmbătă, 19 mai 2012

Tehnologii auto inovative.

In aceste zile datorita cantitatii mari de tehnologie de ultima ora care se introduce in masini, condusul este mult mai usor, au aparut acum si  masinile cu asa-zisul “pilot automat” , masini care pe autostrada se conduc grozav de usor , si chiar te poti relaxa la volan mai ales daca ai drumul liber. Acum aceste masini trebuiesc totusi conduse de oameni care sunt totusi apti sa conduca si sunt in starea corespunzatoare, oricat de multe sisteme de siguranta ara avea  nu rezista la impacturi puternice si nu salveaza vicitmele indiferent de tipul de accident si de viteza. Imaginati-va ca plecati intr-o dimineata de acasa spre serviciu si evident o sa luati masina personala. Va urcati la volanul ei si dupa cateva stradute va puteti trezi angrenat intr-un accident auto, puteti persoana care poarta culpa sau puteti fi victima. Indiferent de acest lucru cineva va depune o plangere penala in acest sens.  Pe de alta parte persoanele care au dreptul sa depuna o plangere pentru vatamare corporala nu sunt dispusi sa o faca din motive familiale sau emotionale.. In acest sens este posibil sa se depuna aceasta plangere impotriva unei companii de asigurari? Apoi vom vedea doua tipuri de polite de asigurare. Acestea sunt obligatorii si anume : Asigurarea de Raspundere Civila Auto ( asigurari de trafic, rca) si de asigurarea de raspundere civila facultativa (asigurare auto).Astfel ca exista riscul sa fii implicat foarte usor intr-un accident auto. Daca ai nenorocul sa ti se intample asa ceva trebuie sa stii ca exista o gramada de despagubiri auto pe care le poti plati in cazul in care legea determina ca esti vinovat intr-o oarecare masura sau integral printre ele enumerandu-se : despagubiri rca, daune auto si altele.

   Ce s-ar mai intampla daca in acel accident cineva ar muri si rudele decedatului sau victima ar fi nevoiti sa traiasca dupa accident ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, daca acestia nu ar mai primi bani pentru spitalizare atunci cand este vorba despre o vatamare corporala. Astazi viata este destul de grea si fara sa patesti o tragedie, in realitate patesti enorm de multe  in fiecare zi. Dar totusi sunt inca multi cei ce nu platesc decat asigurarile pentru masini obligatorii care sunt cerute de catre stat, iar acest lucru este foarte bine stiut ca nu este de ajuns , sumele care le recuperati de la aceste tipuri de asigurari sunt foarte mici. Acestia risca toate aceste lucruri avand extrem de multa incredere in faptul ca lor nu li se poate intampla nimic, desi de cele mai multe ori nu este asa. Acestia sunt oamenii care efectiv risca viata altor oameni sau chiar pe a lor pentru niste sume relativ mici de bani pe care evita sa le plateasca anual. Exista calea aceasta simpla de a plati despagubiri rca accident atunci cand ai o polita incheiata intre asigurat si asigurator, numai atunci autorul accidentului poate sta cat de cat linistit in ceea ce priveste dauna materiala cauzata. In mod evident cand exista un accident de circulatie poate exista si un deces sau un ranit care necesita ingrijiri medicale in urma unui act de vatamare corporala. Nu poti achita o despagubire unui decedat dar o poti da familiei acestuia sa suporte pierderea survenita. Adica sa isi duca traiul mai departe si sa nu intampine probleme de ordin economic pe care sa nu le poata rezolva.

miercuri, 16 mai 2012

Ingrijim orasul si desfundam ce nu se scurge

Sanatatea unui oras este direct proportionala cu eficienta retelei sale de canalizare si implicit a ofertei de servicii canalizare pe care firmele specializate le pun la dispozitia locuitorilor pentru eliminarea oricaror disfunctionalitati care pot apare in reteaua complexa de acest tip pe care orice oras modern o detine.

Alocarea de fonduri de la bugetele locale ale primariilor se face intr-un ritm lent si cu o valoarea deloc suficienta pentru inlocuirea completa a tubulaturii uzate si a capacitatilor de preluare a apelor uzate din oras. Inmultirea proprietatilor si dezvoltarea pe verticala a orasului a contribuit si ea la supraincarcarea acestui sistem, care incet, dar sigur este deja la limita capacitatii. Avariile sunt cele care vorbesc direct despre acest lucru, refularile si interventiile pentru desfundare canalizare fiind tot mai solicitate.

Din nefericire orasele noastre duc o mostenire suficient de dificila in ceea ce priveste gradul de uzura al acestor conducte de canalizare precum si a nodurilor de conectare a ansamblurilor rezidentiale la sistemul general. Nu trece o singura zi fara sa fie necesar un procedeu de desfundare canal, pe care operatorii profesionisti il remediaza cu ajutorul tehnicii moderne din dotare.

Probabil ca va intrebati ce ar trebui facut in aceasta situatie, din punctul nostru de vedere, al cetatenilor, care nu detinem parghiile decizionale pentru directionarea si impingerea spre realizare a acestor lucrari de modernizare strict necesare. Chiar daca nu avem in buzunar solutia decizionala, putem contribui si noi la mentinerea in functiune, cel putin pentru moment, a acestui sistem de canalizare.

Inainte de orice, educatia si implicit comportamentul fata de modul in care folosim reteaua de canalizare prin intermediul instalatiilor sanitare proprii, reprezinta un fapt in sine, prin care putem elimina o serie de evenimente in sistem, care uneori ne afecteaza direct proprietatile pe care le detinem, prin refulari dezastroase.

Este foarte simplu sa stim si sa aplicam un comportament civilizat in sensul folosirii doar in scopul in care sunt destinate instalatiile sanitare domestice. Concret, aruncarea in vasul de wc a diverselor ambalaje alimentare, produse pentru ingrijire personala, sau chiar a resturilor de alimente, sunt doar cateva dintre exemplele care pot conduce la infundarea unei retele de canalizare.

Doar cei care nu constientizeaza aceste lucruri, ar putea spune ca este treaba celor de la desfundare canalizare, si cu asta s-au eschivat de problema. Da, este treaba unor profesionisti care pot realiza un serviciu promt, dar care prin folosirea unor echipamente puternice in mod repetat asupra unei retele si asa slabite, s-ar putea ajunge la deteriorarea acesteia si asta numai din vina unor persoane care nu au de-a face cu viata civilizata.

In cea mai mare parte avariile apar in interiorul orasului in zona cartierelor de locuinte formate din blocuri, dintre care cele mai afectate de astfel de evenimente sunt cladirile cu 10 sau mai multe etaje. Sunt imobile care au fost ridicate cu mai mult de 40 de ani in urma si a caror instalatie de canalizare interioara si cea care face legatura cu magistrala principala de colectare sunt extrem de uzate si colmatate. Regulat asociatiile de proprietari solicita servicii canal din partea operatorilor locali, altfel locuintele ar deveni de-a dreptul inutilizabile.

De-a cealalta parte a baricadei, daca am putea spune astfel, se afla cartierele rezidentiale periferice, dezvoltate cu ocazia boom-ului imobiliar care au particularitatea de folosire a foselor septice individuale. Si aceste sisteme de colectare a apelor uzate, necesita servicii vidanjare periodice pe care proprietarii le pot solicita direct unei firme specializate de vidanjare bucuresti, care acopera si raspunde prompt solicitarilor din apropierea orasului. Gasirea prin cautare online a unui serviciu profesionist de vidanjare ieftina si cu rezultate optime, este o solutie simpla la care puteti apela pentru asigurarea curateniei proprietatii si implicit a orasului.

miercuri, 2 mai 2012

Fara desfundare de canal

Fosele septice nu presupun lucrari de intretinere deosebita daca sunt integrate intr-un sistem de canalizare corect

Vidanjarea face parte din aspectele cu care nu vrem sa ne confruntam in mod direct. Ferice de cei care stau la bloc. Uneori, este singurul avantaj al acestui tip de locuinta. Pentru ca intretinerea nu va fi intotdeauna mai ieftina. O casa „verde”, izolata temeinic, cu utilitati bazate pe energii regenerabile, poate fi uneori chiar mai ieftin de intretinut decat clasicele garsoniere sau apartamente. O fosa septica, fie ea chiar si ecologica, trebuie intretinuta si golita periodic. In acest caz va trebui sa apelati la o firma specializata in servicii canalizare. Mai ales daca nu ati avut bani sa va achizitionati o fosa septica performanta si ati optat pentru un bazin de canalizare.

 

Firmele de firme vidanj bucuresti - evitate

O fosa septica amenajata va trebui sa tina cont de cateva principii, astfel incat sa nu se apelaze foarte des la firmele de vidanjare. Fosele septice trebuie sa preia apa reziduala dinspre sursa, sa asigure decantarea si oxidarea ei, sa permita eliminarea apei curate, sa nu permita infiltratii exterioare din alte surse, sa nu permita refularea (circulatia inapoi), sa poata evacua gazele care provin din eventuala fermentare a dejectiilor, sa permita eventuala degresare de suprrafata (in cazul infiltratiilor accidentale cu grasimi si uleiuri minerale). Adica intreaga gama de servicii oferite de firmele specializate. Astfel, nu doar desfundarea canalului este problema sistemului de canalizare in regim propriu, chiar daca aceasta este cea mai neplacuta

 

Trei principii

Totul se poate rezolva insa tinand cont de trei necesitati principale: un sistem de supape, principiul vaselor comunicante si, la nevoile, un sistem de pompare. Bineinteles, proiectul va depinde si de conditiile locale (cotele verticale in mod special). Apele pluviale nu se canalizeaza spre fosa septica, nici drenurile cladirilor. Orice proprietar care va pierde din vedere acest aspect, va trebui, mai devreme sau mai tarziu, sa se specializeze in operatii de vidanjare.

 

Instalarea corecta a unei fose septice

Apoi, fosele septice trebuie sa fie accesibile pentru operatiile de vidanjare (desfundare canal).  Oricum, proiectele de instalatie sanitara nu va fi aprobat fara o astfel de prevedre. Pentru fosele modulate, cu recipienti din polietilena, este necesar ca pe timpul montajului acestea sa fie umplute cu apă si numai apoi inglobate in sol. Aceasta operatiune va permite echilibrarea presiunilor si va proteja racordurile in caz de tasare a solului. Nu se va neglija nici udarea straturilor de umplutura.

Fosele septice nu necesita dezinfectare. Vidanjarea se face la 12 - 18 luni. Dupa vidanjare bazinul trebuie umplut imediat cu apa. Semnele care indica necesitatea vidanjarii sunt unele mirosuri grele, deranjante, eventual prezenta unor materii solide in tubul de drenaj.

 

Restrictii de canal

Rezervoarele se vor inlocui dupa 10 ani desi durata normata a lor este de 15 ani. Peste capacele de lemn se admite un strat de pamant de max 0,20m grosime, in care se pot planta flori. Nu se admite circulatia de mijloace auto peste suprafata ocupata de fosa septica. Fosele se amplaseaza in apropierea apropierea cladirii, la o distanta nu mai mare de 20-30 m, pe un amplasament care sa fie favorabil operatie de vidanjare. Foarte important este faptul ca aceasta trebuie sa se amplaseze in avalul oricarei surse de apa.

 

Desfundare de canal – o utopie

Respectand cu strictete toate aceste masuri care, de altfel, ar trebui sa apara in orice proiect corect de canalizare corect intocmit, se evita orice lucrari de intretinere. Iar daca vidanjarea se va face periodic, in termenul specificat, in mod normal nu pot apare alte probleme. Cu alte cuvinte un alt mit urban a fost demolat: acela al problemelor generate de sistemele de canalizare particulare.

 


Tags: firme vidanj bucuresti

marți, 1 mai 2012

Some great deals for you

Infinity shoes coupon is a discount method that allows you buy shoes that would be otherwise quite expensive. Shoes are most of the quite expensive items, but sometimes you can get them cheaper using coupons and codes. These perks are usually available around shopping sprees times, let's say in Spring and around Christmas, Easter and more of the same. Coupons are nothing more than marketing devices, that's for sure, and helps the companies gain exposure for their products. The coupons are usually available for a short while, in order to force buyers to act very fast and buy as many products as possible in a short period of time.

 

Duty free iherby code works in the same way, but you will be able to buy the products only in cigs4you shops, the ones you have in airports. These shops allow you to buy products at really good prices, as you don't have to pay taxes. Also, if you add to that deduction the great deduction you get thanks to the coupon, you end up being able to pay for the vitamins only a few pennies, really. These vitamins are also quite good for your health, as they're made using top ingredients from around the world, many of them obtained using only natural methods and processes.

 

Healthdesigns coupon is a sure way to get your hands on top products for personal care and health, and also a great source to get products for weight loss. These products are sure to have a good effect on you, as they are used by professionals in the health and body care industry and are also the personal favorites of some of the most famous people in showbiz right now. The advantage of these products is that they're obtained using natural methods and are 100% safe for your health, so there no side effects whatsoever to experience if you use them, even long term, don't worry about that.

 

Puritain's pride coupon is the safest and rapidest way to get a great package from a top producer of supplements aimed at those looking to live a healthier life style. These products, including vitamins, weight loss supplements, muscle enhancement, body care, perfumery and organic foods, are globally considered to be some of the best around, not only by me, but by all those people that buy them on a daily and weekly basis. These products will definitely make you want to buy more of them and before you know it, you will be a regular customer.

 

Xtend life is another minerals and vitamins company that regularly offers coupons and discounts to their customers, you can be sure of that. Their products are even used in the military and are part of highly professional diets designed by top nutritionists around the world. They also sell great organic foods products that can be delivered to your door every day and if you use coupons, they'll definitely be cheaper. The cheaper they get, the better they are, of course, especially for the current situation, when everyone is trying to cut costs as much as possible.


Tags: iherb coupons, cigs4you coupon