miercuri, 29 februarie 2012

Descoperirea care spulbera 2.000 de ani de Crestinism. "Iisus nu a INVIAT"

stirileprotv.ro Arheologii au descoperit la Ierusalim un mormant din secolul I d.Ch. Acesta adaposteste un osuar cu o inscriptie care sugereaza ca acolo este posibil sa fi fost ingropat Iisus.

Mormantul cuprinde mai multe osuare, pe care arheologii le-au cercetat cu ajutorul unui robotel care a patruns in mormant.

Pe capacul unui osuar scrie in limba greaca: “Divine Iehova, trezeste-te!” Alaturi sunt alte inscriptii si desene specifice primilor crestini.

Cavoul se afla foarte aproape de altul, descoperit in anul 1980, care a starnit atunci o mare controversa, pentru ca arheologii afirmau ca acolo au fost ingropata familia lui Iisus, dar aceasta varianta nu este unamim acceptata de istorici si teologi.

Noul mormant atribuit lui Iisus a fost gasit in anul 2010, dar abia acum autorii descoperirii, James Tabor si Simcha Jacobovici, au decis sa vorbeasca despre aceste subiect.

Acest cavou sustine si ipoteza lansata in 1980, potrivit careia Iisus si familia lui sunt ingropati in aceasta zona.

Ambele cavouri ar fi apartinut lui Iosif din Arimateea, care, dupa cum spun si Scripturile, l-a ingropat pe Mantuitor in mormantul sau. Daca intr-adevar asa s-au petrecut lucrurile, Iisus nu a inviat, cum cred crestinii, ci a ramas in cavou si a putrezit ca orice om, afirma arheologii.

Pe capacul osuarului, alaturi de inscriptia in limba greaca, este desenat un peste care tine ceva in gura, aluzie la povestea lui Iona, imagine folosita de primii crestini ca simbol al credintei lor in invierea lui Mesia.

Acest detaliu dovedeste ca in acel cavou au fost ingropati crestini, nu iudei, pentru ca religia acestora interzice desenarea oamenilor sau animalelor.

inscriptie crestina, peste

Acestea sunt cele mai vechi dovezi arheologice ale existentei crestinilor, datand din perioada anterioara anului 70 d.Ch., cand Ierusalimul a fost distrus de romani.

Alti arheologi contesta insa declaratiile celor doi, sustinand ca este imposibil sa se fi pastrat asemenea dovezi dintr-o perioada atat de veche.

Aceste informatii fac parte din cartea intituala “Descoperirea lui Iisus: o noua descoperire arheologica arata adevarul despre nasterea crestinimsului”.

Filmul documentar, bazat pe aceasta carte, va fi difuzat de Discovey Channel in primavara acestui an, anunta Daily Mail.

 

Lovasz Andras Miklos, seful Garzii de Mediu din Bucuresti si candidat la functia de vicepresedinte al ANI, a depus doar doua declaratii de avere in 8 ani de cand detine functii publice

Lovasz Andras Miklos, membru UDMR, seful Garzii de Mediu Bucuresti si candidat la functia de vicepresedinte al Agentiei Nationale de Integritate, a depus doar doua declaratii de avere in cei 8 ani de cand este functionar public, el incalcand astfel legea ANI si riscand sa fie anchetat chiar de catre institutia la conducerea careia doreste sa ajunga, scrie Adevarul.ro.

Lovasz Andras Miklos (40 de ani) a intrat in viata publica acum aproape 8 ani, cand a candidat la un fotoliu de deputat din partea UDMR, in Dambovita. Nu si-a depus atunci declaratia de avere, desi era obligat de lege. In cei 8 ani, Lovasz Andras Miklos a depus doar doua declaratii de avere: in octombrie 2006 el a depus o declaratie de avere in care a completat doar "nu" in dreptul fiecarei rubrici, mai putin  ,,Venituri din salarii", unde a trecut un venit anual de 24.118 lei, pe care l-ar fi incasat in calitate de consilier personal al Ministrului Comunicatiilor, Zsolt Nagy (UDMR). Reprezentantii Ministerului Comunicatiilor  au precizat, insa, pentru cotidianul ï¿¢Adevarul", ca Lovasz Andras Miklos a incasat un salariu de baza lunar brut de 1.653 de lei, ceea ce inseamna un salariu anual brut de numai 19.800 de lei, mult mai mic decat cel declarat.

De aproape doi ani, de cand este comisar al Garzii de Mediu, institutie subordonata ministerului condus de Laszlo Borbely (UDMR), Lovasz Andras Miklos a completat o singura declaratie de avere, datata octombrie 2010, in care nu si-a declarat salariul si care nu fost depusa la ANI. O dovedesc registrele declaratiilor de avere transmise agentiei anul trecut de Andreea Balan, persoana desemnata cu implementarea Legii ANI la Garda de Mediu. In plus, oficialii Garzii de Mediu nu au putut sa puna la dispozitia ,,Adevarul" alte declaratii de avere ale lui Laszlo Miklos.

Potrivit RomaniaLibera, declaratia de avere din anul 2010 a fost postata pe site-ul Garzii de Mediu, iar in document se arata ca Andras Miklos nu a inregistrat nici un fel de venituri pe parcursul intregului an, cu exceptia unei despagubiri de 45.000 de lei din partea Companiei Nationale Posta Romana, pe care a obtinut-o in baza unei hotarari judecatoresti. In acea declaratie, Lovasz nu mentiona nici o proprietate, nici conturi in banca, nici datorii.

Lovasz Andras Miklos si-a mai depus candidatura la functia de vicepresedinte al ANI si in anul 2008, insa a fost respins de Consiliul National de Integritate pe motiv ca dosarul sau era incomplet.

Angajatii statului roman sunt obligati prin lege, de 19 ani, sa isi depuna declaratiile de avere, iar de aproape 11 ani acestea sunt considerate documente publice. Lovasz Andras Miklos a intrat in viata publica acum aproape 8 ani, cand a candidat la un fotoliu de deputat din partea UDMR, in Dambovita.

Maraton de transmisii LIVE, maine, de la 11:30. George Buhnici vorbeste despre noutatile Android

stirileprotv.ro Maine, 1 martie, cu incepere de la ora 11:30, pe www.stirileprotv.ro si m.stirileprotv.ro puteti urmari un maraton de patru transmisii LIVE de la Mobile World Congress 2012.

Corespondentul Stirilor ProTv George Buhnici va vorbi de la standurile celor mai mari producatori de telefoane mobile din lume prezenti la Barcelona, care ruleaza pe sisteme Android - Motorola, Samsung, LG si Huawei (+ZTE).

Maratonul va incepe la ora 11:30, pe www.stirileprotv.ro si m.stirileprotv.ro, si va contine o serie de patru live-uri. George Buhnici va va arata cum functioneza cele mai noi produse ale Motorola, Samsung, LG si Huawei (+ZTE) si va face scurte recenzii ale acestora.

PROGRAMUL LIVE-URILOR

LIVE 1 - ora 11:30 - 11:40;

LIVE 2 - ora 11:50 - 12:00;

LIVE 3 - ora 12:10 - 12:20;

LIVE 4 - ora 12:30 - 12:40.

Intrati maine, 1 martie, pe www.stirileprotv.ro si pe m.stirileprotv.ro pentru a va pune la curent cu ultimele tehnologii Android!